top of page
Ahoj

P.ART ­ neboli „Part of the Art“ ­ je náš společný nezávislý projekt, moravský art blog. Snad vás bude P.ART bavit stejně jako baví nás.

Tým P.ART

Archiv
sleduj náš YouTube kanál
TAGY
RSS Feed
No tags yet.

Absolventský film: Romulus a Remus

Je první únorový den a s ním přichází měsíc, kdy započne natáčení velkého absoloventského snímku. Studenty 4.ročníku filmové školy Creative Hill College totiž letos čeká maturita a proto připravují svůj nový film Romulus a Remus. Štáb tvoří především maturanti, ale do pomocných rolí si přizvali na pomoc žáky z nižších ročníků.


Štáb

Pracovní název je Romulus a Remus, protože snímek se inspiruje římskou bájí o dvou bratrech, kteří údajně založili Řím. Jaký název film ponese však ještě rozhodnuto není. Zabývá se tématy bratrské a rodičovské lásky, a také boje rozumu a citu.

Plakáta k filmu

Absolventský film finančně podporuje jak škola, tak nově i backeři ze Startovače. Během šesti dní se jim podařilo vybrat 25 tisíc korun a tak splnili cíl, který si stanovili.

Aktuálně na projektu mají přes 26 tisíc korun, 104%. Podpořit je můžete zde: startovač.cz. Za příspěvek si vyberte jednu z odměn, jako jsou placky, DVD nebo účast na natáčení.


Vzhledem k počasí bude složitější doprava i samotné natáčení. A pokud by se vám to zdálo málo, Kristýna Jakšová má na starosti zajistit miminka a psa, kteří si ve snímku zahrají.


Slova režiséra, Filipa Trněného, jen potvrzují, jak berou jejich projekt vážně. Cituji:

„Klidně to mohl být nějaký jednoduchý studentský film, který bychom udělali jen proto abychom měli splněno. Ale my chceme víc.“


Možná i díky tomuto tvrzení si studenti získali sympatie mnohých lidí a podařilo se jim získat cílovou částku na startovači v tak krátkém čase.


O vizuální stránku se postará Jan Rohlík za kamerou a Marek Dostálek, který později celý snímek sestříhá. Kvůli absenci zvukaře v maturitním ročníku, dostal příležitost se toho ujmout Tom Kocourek z třetího ročníku.


Scénář, který má na starost Adéla Jakubová, je napsaný, herci sehnaní, lokace vybrané, štáb připravený, ale všechno se naplno rozjede až po první klapce, která klapne 22.2. Natáčení by mělo trvat zhruba 5-6 dnů.

Maturantům budeme držet palce, ať se film podaří. Nechť filmaři žijí věčně!

bottom of page